23.9.2009Två rosor för två år. Sånt blir man glad av.
23.09.2011 kl. 09:53

Att ta sin uppgift på allvarDet här med att jag blev gudmor förra helgen har tydligen satt sina spår. Den här pekbibeln av Lars Steiner kunde jag inte låta bli, den såg så himla rolig ut. (Och naturligtvis är den till gudsonen, inte till mig.)

Om vi ska fortsätta med de bibliska uttrycken så kan man ju också säga att den här bloggen nu är återuppstånden.
09.09.2011 kl. 13:45

Bara i Norge...

... kommer folk med skidor med till tenten.
08.12.2010 kl. 15:22

En bekanting

Studiestäder brukar ju ha gemensamma drag. Ett vattendrag och en domkyrka hittar man till exempel i både Åbo, Trondheim och Uppsala (för att nu ta de studiestäder som jag bäst känner till). Men Linköping visade sig också bjuda på bekanta studiestadsfenomen... Var på vippen att gå in och leta kaffesällskap men besinnade mig.


Gula Huset

 

25.11.2010 kl. 13:54

Väntan

Jag sitter och väntar på en rubrik. Inte till det här blogginlägget (även om den var nog så fantasilös) utan till min uppsats i litteraturkursen. För jag ser så fram emot att få börja på de där 12-15 sidorna. Om 42 minuter så...
18.11.2010 kl. 12:18

Cherry on Top-Award
Fick en Cherry on Top-Award av vallmo. Har faktiskt funderat på vad jag ska skriva i flera dagar nu. Är ju liksom fler än tre saker som ligger mig nära hjärtat. Men här kommer de tre som jag funderat mest på de senaste dagarna.

1) Min pappa. Det här med farsdag (som ju var i söndags) och att inte ha någon att visa uppskattning åt känns extra orättvist eftersom jag hittar saker som jag tror att han skulle ha gillat hur lätt som helst. Han var ingen "svår" pappa, han jagade, fiskade, samlade frimärken, rökte pipa och spelade fotboll. Sånt som pappor gör. Och jag tror att vi hade haft kul tillsammans. Min svägerska konstaterade när familjen var här och hälsade på att man ibland inte skulle tro att jag är släkt med min mamma och min bror. Då måste jag ju ha det efter honom. Så han finns i mina gener, och i mitt hjärta.

2) Jurmo. Det är där jag andas lättast.

3) Han som är den andra parten i mitt "vi" och som jag efter jul äntligen får hänga med varje dag igen.Han jag vill hänga med, där jag helst hänger.


Och de jag vill ge awarden vidare till är:
Janica
annakatrina
sandraenfrance
17.11.2010 kl. 23:52

Jakten är igång!

Nu har jag och min blivande sambo författat bostadsannonser. Och skickat in dem. Igår kika vi runt på olika bostadsannonser på nätet. Många fina lägenheter fanns det och jag flyttade ren in i den ena finare än den andra. Ska bli spännande att se vilken som sen ändå blir vår första lägenhet!

Jag ska få en sambo! Fatta det liksom. :)
02.11.2010 kl. 11:44

Norsk doktorsdisputation

Nu ska jag ta bussen till campus och gå på doktorsdisputation. Det är en av mina lärare som ska försvara sin avhandling "Unge språkbrukere i gammel by. En sosiolingvistisk studie av ungdoms talemål i Trondheim". Låter riktigt intressant tycker jag. Månne opponenten kommer att tycka att den är kjempeflott? :)
01.10.2010 kl. 13:04

Buon Giorno!

Jag bor med tre män, alla engineer-studenter av olika slag. De är alla trevliga men inte världens mest pratsamma och de sitter mest framför sina datorer (fast det gör å andra sidan jag också). En är amerikan, en är sydkorean och en är italienare. Den sistnämnda pratar mest (någon som väntade sig något annat?). Men det brukar hur som helst inte vara så högljutt hos oss. Förrän imorse när två italienare till ramlade in direkt från Italien. Då blev det liv i luckan, fast de bara konverserar helt normalt. Önskar jag förstod vad de sa.

Nu ska jag ta itu med min läxa i fornvestnordisk. Ett språk som jag inte heller förstår.
30.09.2010 kl. 11:53

Från gråmulet till färg

Nu rycker jag upp mig. Jag klarade ju sex veckor redan, så jag klarar det i fortsättningen också. Även om det känns lite jobbigt ensamt emellanåt. Men snart kommer det mer kärt besök. Och det var ju fem fina dagar med foton som jag kan titta på när jag vill. Även om min gamla kamera bara tar grådassiga bilder. Vilken tur att min nya dator har bildbehandlingsprogram så man kan åtgärda saken.


Kanonerna vid Kristiansten fästning beskådades grundligt.


Med bildbehandlingsprogram kan man också göra horisonten rak om inte fotografen lyckas med det... :)

Mäktiga Nidarosdomen.


Höst på Solsidan.

När jag tog den sista bilden var det en liten flicka som frågade sin pappa varför jag fotade ett träd och han svarade att det var för att färgerna var så fina. En bra fråga och rätt svar.
28.09.2010 kl. 15:03

Testing, testing...

Det här inlägget är bara för att testa om jag är tillräckligt begåvad för att få upp en bild här.

Om det lyckas borde ni se mig i mitt förhörsrum. Bara Micke Persbrandt som Gunvald som fattas.

 

21.09.2010 kl. 14:28

It's NOT learning

Jag blir så trött på allt strul med registrering i det här landet. Man kunde tro att jag är i ett mañana mañana-land eftersom allt tar så j*vla länge! Det som gör mig arg idag är att jag fortfarande inte kommer in på It's learning där man får all uppdaterad kursinformation, föreläsningsanteckningar, uppgifter osv. Dessutom vägrar min förkylning ge med sig. Morr.

Men det är fredag och min amerikanske granne bjuder på belgian waffels med kanadensisk lönnsirap, så jag ska inte sura mer.

10.09.2010 kl. 19:37

Här är jag

Nej, nu bestämde jag mig för att fatta tangentbordet. Man kan ju inte ha bloggtorka direkt från början heller! Och det är ju faktiskt inga texter värda Nobelpris jag har tänkt skriva här. Exakt en vecka sen jag flyttade in i mitt förhörsrum här på Moholt nu. Jag trivs och uppenbarligen min IKEA-blomma också, för den lever ännu.

Nåjaa, det får duga som en start. Ingen idé att gå ut för hårt i början om man ska klara hela loppet... :)

09.09.2010 kl. 18:42

En tjej som säger hallo till norden fram till jul, med kroppen i Trondheim, själen i Åbo och hjärtat i Linköping.

Senaste kommentarer

30.11, 22:36En bekanting av annakatrina
18.11, 16:53Cherry on Top-Award av annakatrina.papper.fi
22.10, 21:40Norsk doktorsdisputation av Sandra
28.09, 16:42It's NOT learning av http://sandraenfrance.ratata.fi/
13.09, 16:17Här är jag av Fia